Yhteisö

Yhteisö

JÄSENEKSI


Voit liittyä Äänellä Itkijät ry:n jäseneksi lähettämällä postia osoitteeseen sihteeri@itkuvirsi.net

tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen tämän sivun alaosassa. Saat vahvistussähköpostin jäseneksi liittymisestä. Jäsenmaksut 2020: 


Jäsenmaksu 35€ (sis. Karjalan Liiton jäsenmaksun)
Opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille 25€


Äänellä itkijöiden tili: FI27 5800 1320 1000 83

Viesti: Jäsenmaksu 2020


Äänellä Itkijät kuuluu yhdistyksenä  Karjalan Liittoon. Karjalan Liiton jäsenmaksu on yhdistyksen jäseneltä 20€ / vuosi ja se maksetaan kerran vuodessa ja vain yhden seuran jäsenmaksun yhteydessä. Jos olet Äänellä Itkijät ry:n lisäksi Karjalan Liiton jonkun toisen yhdistyksen jäsen, voit vähentää toisen yhdistyksen jäsenmaksusta liittomaksun 20 euroa.

Ilmoitathan meille toiseen Karjalan Liiton jäsenyhdistykseen kuulumisesta.KANNATTAJAJÄSENYYS:


Kannattavaksi jäseneksi voidaan ottaa henkilö tai yhteisö, joka haluaa tukea Äänellä Itkijät ry:n tarkoitusta ja toimintaa. Kannattajajäsenet maksavat vapaaehtoisen summan kalenterivuosittain. Kannattajajäsenet eivät ole yhdistyksen varsinaisia jäseniä eivätkä siten kuulu Karjalan Liittoon. Voit liittyä kannattajajäseneksi lähettämällä postia osoitteeseen sihteeri@itkuvirsi.net tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen sivun alaosassa. 


HALLITUS 2020 ja hallitusjäsenten ajatuksia "Miksi itkuvirret?"

                     

Puheenjohtaja Emilia Kallonen, emilia@itkuvirsi.net

                             

”Äänellä itku on sukupolvien ketjua yhteensitova aikaikkuna. Se puhuttelee ja kutsuu minua. Inhimillinen itku lävistää sekä maantieteellisiä että ihmisten välisiä ja omakohtaisia rajoja tuoden meitä lähemmäksi toisiamme."

              

      

Sihteeri Marjo Akkanen, sihteeri@itkuvirsi.net

                          

”Voimakkaiden tunteiden äärellä ihmisestä tulee jälleen se, mikä hän pohjimmiltaan on. Itkuyhteisössä tulee turvallisesti nähdyksi ja kuulluksi. Äänellä itkeminen hoitaa ja johdattaa itsen ja toisen kohtaamisen äärelle.

     

                     

Varapuheenjohtaja Eeva Puolimatka: ”Itkut kumpuavat samasta alkuvoimaisesta lähteestä kuin kyky rakastaa. Samoin kuin ilo, leikki, rohkeus, luovuus ja ajattelu. Ihmisen ikiaikaiset käyttöön annetut lahjat."

                

Taloudenhoitaja ja kunniapuheenjohtaja Pirkko Fihlman, pirkko.fihlman@saunalahti.fi

                                    

"Ääneen lausuttu, itkulla säestetty tunne, huojentaa, hoitaa, jäsentää sisäistä minäämme sekä avaa uusia näkymiä.”

      

            

Varajäsen Minna Hokka: ”Äänellä itkemisen yhteisössä sisimpäänsä suojelevat ihmiset saavat tulla esiin turvallisesti. Inhimillisessä prosessissa kaikki ovat oppimassa ja avautumassa, joten häpeästä saa päästää irti. Itkuyhteisö voi olla ihmisille turvallinen pesä, jossa saa tuntea ja ilmaista tunteitaan hyväksyvässä ilmapiirissä. Se kannattelee myös tapaamisten välillä. Äänellä itkeminen edistää yhteisöjen uudistumista ja kasvua sallimalla jäsentensä kokonaisvaltaisen ilmaisun."

            

Varajäsen Asta Kohtala


ITKUOHJAAJAT

 

PIRKKO FIHLMAN, Helsinki

pirkko.fihlman@saunalahti.fi, 0400-212971

 

Synt. 1937 Sortavalassa, evakkona Helsinkiin 1940, sotalapsena Ruotsissa 1942–45. Koulutus: sosionomi, Yht.Kun.Korkeakoulu 1957–60, päiväkodin johtaja 1976–95 Helsingin kaupungilla, työnohjaajakoulutus 1988–89, CIF stipendiaattina 1961 nuoriso-sosiaalityö. Vuosina 1974–76 sokeitten tyttöjen opettajana Helen Keller Centerissä, Jerusalemissa. Kielitaito: ruotsi ja englanti.

 

Olen perinyt itkutaitoni äitini suvun naisilta, jotka asuivat Impilahden Ruokojärven kylässä. Ensimmäisen itkuni tein mieheni kirjoittamaan näytelmään 1997. Aloitin 1998 itkukurssikoulutuksen ja mieheni tukemana perustettiin 2001 Äänellä Itkijät ry. jonka puheenjohtajana toimin 2001-2016. Nykyisin olen kunniapuheenjohtaja. Olen ohjannut kursseja Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Espanjassa sekä esiintynyt itkijänä USA:ssa, Kanadassa ja Ranskassa. Olen tehnyt itkuja elämän eri vaiheista syntymästä kuolemaan. Korostan opetuksessani että itkukurssin tavoitteena on henkilökohtaisen itkun hoitavan merkityksen kokeminen.EMILIA KALLONEN, Joensuu 

 

Äänellä itkijä, musiikkipedagogi AMK

emilia@itkuvirsi.net

 

Työskentelen äänellä itkijänä Pohjois-Karjalan alueella esiintyen, luennoiden ja ohjaten itkuvirsikursseja säännöllisesti Joensuussa ja Valamon luostarin opistossa Heinävedellä. Tulen mielelläni erilaisiin tilaisuuksiin esiintymään ja/tai luennoimaan. Itkuvirsiperinteessä minua kiehtoo sen ikiaikainen sukupolvia yhdistävä ja viisas, ihmisen elämisen tasoja lävistävä rikas kieli sekä rituaalimuoto. Tässä ajassa minua kiinnostaa äänellä itkun mahdollisuudet hoitavana ja tunnekenttää rakentavana ilmaisuna.TALVIKKI PAAKKANEN, Strömforsin ruukki Loviisa


Äänellä itkijä, yhteisöpedagogi AMK, eräopas, nuorisonohjaaja

itkunsyli@gmail.com,  040-1749040, facebook 

 

Ohjaan suomeksi ja englanniksi äänellä itkemisen kursseja ja -työpajoja sekä yhteisöllisiä itkuja siellä minne kutsutaan. Pidän myös itkuaiheisia luentoja ja annan henkilökohtaista itkuohjausta. Yhteisöpedagogina ohjaan erityisen mielelläni itkuja kaikenlaisissa yhteisöissä ja ryhmissä. Itkemispaikkana minua kiehtoo luonto, eritoten metsät ja vedet. Itkuni saa voimansa luonnosta, yhteydestä omaan luontooni ja yhteydestä meidän kaikkien esivanhempiin. Heti seuraavina itkulähteinäni on ilo, kiitollisuus ja rakkaus. Olen saanut huomata, että näiden voimien kanssa on helpompi tehdä itkuja kaikista tunteista ja elämän kaikista puolista syntymästä kuolemaan ja tuonilmaisiin.


 

MINNA HOKKA, Koski Tl.


Äänellä itkijä, kansanmuusikko, itkuvirsiohjaaja, artenomi AMK

minnahokka@gmail.com, 040-5151653, minnahokka.com, facebook

 
Kouluttauduin itkuohjaajaksi mm. Pirkko Fihlmanin ja Tuomas Rounakarin ohjauksessa 2010. Olen julkaissut äänitteen omista itkuistani ja esitän niitä julkisesti. Luonto ja ihmissuhteet ovat antaneet aiheita itkuihini. Sepitän itkuja myös tilauksesta ja autan tekemään itkun tiettyä tarkoitusta varten. Ohjaan yksilöitä ja ryhmiä henkilökohtaiselle itkupolulle Tl. Koskella ja Turun seudulla. Jaan äänellä itkemiseen liittyvää tietoa ja tarjoan kokemuksellisia tutustumisia äänellä itkemiseen.


Äänellä itkijällä on vapaus ilmaista tunteitaan hyväksyvässä ja luottamuksellisessa piirissä juuri sen verran, kun itse haluaa ja pystyy. Kenenkään itkuja ei arvostella, vaan ne säilyvät koskemattomina, mikä lisää helpotuksen, arvostuksen ja kiitollisuuden tunteita. Itseilmaisun tukeminen voi auttaa ihmisiä rentoutumaan toisten seurassa ja löytämään uusia näkökulmia. Voin painottaa itkukurssin ohjelmassa eri asioita osallistujien toiveiden mukaan. Alkusointuinen ja metaforiin perustuva itkukieli on minulle luontevaa, mutta arvostan jokaisen itkun ainutlaatuisuutta muodosta riippumatta.


 

EMMI KUITTINEN


Äänellä itkijä, laulaja, yhteisömuusikko ja pedagogi

emmi.kuittinen@gmail.com, emmikuittinen.com 


Olen Helsingissä asuva muusikko. Oman taiteellisen työn lisäksi työskentelen itkuvirsikouluttajana esimerkiksi Helsingin työväenopistolla sekä taidepedagogina. Äänellä itkemisessä minua kiehtoo sen kaunis ja paljon viisautta sisältävä kieli, vähäsäveliset melodiat ja myötäeläminen niin omiin kuin toisten iloihin ja suruihin. Lisäksi kansanperinne ja rituaalit kiinnostavat minua. Olen saanut itkeä äänellä mitä moninaisimmissa paikoissa aina presidentin linnasta mielenosoitukseen. Sooloesiintymisten lisäksi esitän itkuja yhtyeideni Emmi Kuittinen & Ikuisen ikävän orkesterin ja Project Vainiolla Ensemblen kanssa. Tulen mielelläni erilaisiin tilaisuuksiin esiintymään, luennoimaan tai opettamaan. Lisätietoa minusta on kotisivullani emmikuittinen.com.TIINA-SUSANNA HIRVONEN

 

Itkuvirsiohjaaja, diakonityöntekijä

tiinasusannah@gmail.com, 050-3319503

 

Olen saanut itkun lahjan syntymässä ja sitä pyrkinyt saamaan voimaksi ja iloksi myös muille itkuvirsikurssien ohjaamisen kautta. Työssä seurakunnan diakoniatyöntekijänä olen järjestänyt useita kaksi ja puoli päiväisiä itkuvirsikursseja. Palaute kurssin läpikäyneiden kesken on johtanut kohta kahden vuoden ajan siihen, että olemme kokoontuneet itkemään säännöllisen epäsäännöllisesti yhdessä. Ohjauksessani on tehty itkuja vuodesta 2010.


Lisää ohjaajien tietoja tulossa!

Yhteydenottolomake