Toiminta

ToimintaJos sinä tai yhteisösi on kiinnostunut järjestämään toimintaa Äänellä Itkijöiden kanssa

tai toivot tiettyä toimintaa, otathan yhteyttä yhteystietolomakkeen kautta, suoraan ohjaajiin

tai laita postia info@itkuvirsi.net.

ITKUPIIRIT


Itkupiirissä harjoittelemme yhdessä ja ohjatusti äänellä itkun taitoa, oman persoonallisen itkukielen kehittämistä ja kokonaisvaltaista ilmaisua sekä teemme ja jaamme omia itkujamme. Osallistujilla tulisi olla jonkin verran perustietoa itkuvirsiperinteestä sekä kokemusta omakohtaisesta äänellä itkun prosessista esimerkiksi peruskurssin tai yhdistyksen tilaisuuksien kautta. Ryhmässä sitoudumme luottamukselliseen työskentelyyn. Avoimeen itkupiiriin voi osallistua kertaluontoisesti yhden tai useamman kerran. Suljetussa itkupiirissä kiinteä ryhmä osallistuu koko kaudeksi.


Helsinki kevätkausi 2020: su 26.1. / su 23.2. / su 29.3. / su 19.4.


Avoin piiri klo 12–14.30. Avoimeen piiriin ilmoittautuminen aina viimeistään viikkoa ennen tapaamista.


Hinta: 10€ kerta jäsenet / 12€ kerta ei jäsenet

Paikka: Karjalatalon takkahuone 4.kerros, Käpylänkuja 1 00610 Helsinki

Ohjaaja: Äänellä itkijä, yhteisöpedagogi Talvikki Paakkanen

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: itkunsyli@gmail.comJoensuu kevätkausi 2020: su 26.1. / su 23.2. / su 29.3. / su 26.4. 


Suljettu itkupiiri klo 16-18.30

Hinta: 50€ kausi jäsenet / 55€ ei jäsenet

Ohjaaja: Emilia Kallonen
Tiedustelut: emilia@itkuvirsi.netITKUTYÖPAJA


La 8.2.2020 klo 10.00 -15.30 Järvelän kylis, Hähkäniementie 8 16600 Järvelä.

Ohjaaja Marjo Akkanen, äänellä itkijä ja kuvataiteilija. Hinta:15€. Ilmoittautumiset 4.2.mennessä: akanpaja@gmail.com


Itkutyöpajassa tutustutaan karjalaiseen itkuperinteeseen ja harjoitellaan yhdessä itkun tekemistä. Kirjoitetaan oma pieni itku.

Karjalaisessa itkuvirsiperinteessä itkuihin purettiin kaikenlaiset tunnot, ilot ja surut. Itku oli tärkeä osa rituaaleja. Työpaja ei edellytä aikaisempaa kokemusta äänellä itkusta eikä vaadi laulutaitoa. Ota työpajaan mukaan muistiinpanovälineet ja itkuliina!

Järjestäjä: Visual Artist Marjo Akkanen.  KURSSIT


Itkuvirret - ikuisen ikävän runoutta Helsingin työväen opisto 8.-9.2.2020. TÄYNNÄ! Ilmoittautua voi jonoon. Itkuvirsikurssi Joensuun seudun kansalaisopisto 14.-16.2.2020


Kurssilla tutustutaan karjalaiseen itkuvirsiperinteeseen sekä nykyitkuun kuuntelemalla, keskustelemalla ja sukeltamalla äänellä itkun prosessiin. Monipuolisten harjoitusten avulla harjoitellaan äänellä itkun ilmaisua sekä tehdään omia itkuja vapaavalintaisista aiheista. Kurssille osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta, mutta sopii myös itkuvirsiin aiemmin tutustuneille. Opettaja: Emilia Kallonen. Pe: 18.00-20.15 La: 10.00-15.00 Su: 12.00-15.30Tunteiden ilmaisua sanoin ja melodioin itkuvirsikurssi 15.-16.2.2020 klo 10-16


Kurssilla perehdytään äänellä itkemisen taustoihin, historiaan ja kuullaan perinteen merkityksestä tämän päivän ihmiselle. Koulutuksen aikana tutustutaan erilaisiin itkuihin ja kuullaan itkunäytteitä. Omaan itkemiseen ja oman itkun tekemiseen edetään itkukieli-, mielikuva-, melodia- ja muita harjoituksia tekemällä. Kurssin opettajana on Äänellä Itkijät ry:n kouluttaja Pirkko Fihlman.  Kurssipaikkana on Karjalatalo, Käpylänkuja 1 00610 Helsinki, takkahuone 4.kerroksessa.


Hinta: Karjala-kortilla 50€, muuten 60 €. Hinta sisältää koulutuksen. Kurssille otetaan 12 osallistujaa. Kurssi toteutetaan jos osallistujia on riittävästi. Jos kurssin peruutus tapahtuu viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, veloitetaan järjestelykuluina 20€/kurssipäivä. Muutokset mahdollisia. Ilmoittautuminen 1.2.2020 mennessä toimisto@karjalanliitto.fi, puh. 09 7288 170.

Kurssin järjestää Karjalan Liitto, Äänellä Itkijät ry ja Opintokeskus Sivis. Minun itkuni -äänellä itkemisen kurssi 21.–22.3.2020 la ja su klo 10.30-16.30


Olotila Moyo, Tuomiokirkonkatu 1, 33100 Tampere


Itkuvirsin on ikiaikojen ajan purettu ja jaettu elämän kaikkia puolia syntymästä tuonilmaisiin. Äänellä itkien hoidettiin niin henkilökohtaisia kuin yhteisöä kohdanneita muutoksia ja murheita. Näin on tänäkin päivänä, äänellä itkeä voi kaikista tunteista ja aiheista. Kurssin tavoitteena on oppia äänellä itkemisen taitoa. Jokaisen on mahdollista keskittyä oman itku-ilmaisun löytämiseen. Omaa itkua etsiessä käymme läpi karjalaista itkuvirsiperinnettä, nykyitkuja, äänellä itkemisen eri tapoja, itkukieltä ja -melodiaa.

Kurssin ryhmä on olennainen osa itkuprosessia. Ryhmässä tuetaan toisia ja todistetaan jokaisen omaa itkuprosessia sekä tullaan itse nähdyiksi. Ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan tehdään erilaisia kehollisia harjoitteita, ääniharjoituksia ja kokeillaan erilaisia itkuasentoja. Tehdään oma itku, joka jaetaan luottamuksellisessa itkupiirissä.


Kurssille osallistuminen ei vaadi minkäänlaista musikaalisuutta, laulutaitoa tai aikaisempaa kokemusta, mutta kurssi soveltuu myös aiemmin äänellä itkeneille. Mukaan voi ottaa muistiinpanovälineet ja itkuliinan, joka voi olla mikä vaan itsellesi merkityksellinen kangas, tekstiili tai vaatekappale. Huiviin tai shaaliin voi olla mukava myös kietoutua.


Kurssin järjestää Äänellä itkijät ry. Kurssin ohjaaja on Talvikki Paakkanen, äänellä itkijä ja yhteisöpedagogi. Talvikista löytyy lisätietoja hänen omalta Facebook -sivulta Itkun syli. Kurssille otetaan 12 osallistujaa. Kurssi toteutuu jos osallistujia on tarpeeksi.


Kurssin hinta: 95€ (sis. alv:n, opetuksen, materiaalit ja kahvitarjoilut)


Ilmoittautuminen to 20.2.2020 mennessä sähköpostitse itkunsyli@gmail.com.


Kerrothan viestissä nimesi, yhteystietosi ja osoitteesi postinumeroineen laskutusta varten.

Lisätiedot ja ihmettelyt: itkunsyli@gmail.com, 040-1749040
Luontoitkuretriitti Maaninka, Kuopio 24.–26.4.2020 


Tarkemmat tiedot päivitetään alkuvuodesta.Tiedustelut: itkunsyli@gmail.com
YLEISÖLUENTO: Miesten itkut

su 1.3. klo 13 Karjalatalo, takkahuone.
Emeritusprofessori Heikki Laitinen puhuu miesten itkuvirsistä

ja omasta kokemuksestaan esiintyjänä itkuvirsien parissa.VUOSIKOKOUS


Äänellä itkijät ry:n vuosikokous

su 1.3. klo 14.30 Karjalatalo, takkahuone.
Lämpimästi tervetuloa kaikki jäsenet!