Toiminta

ToimintaJos sinä tai yhteisösi on kiinnostunut järjestämään toimintaa Äänellä Itkijöiden kanssa

tai toivot tiettyä toimintaa, otathan yhteyttä yhteystietolomakkeen kautta, suoraan ohjaajiin

tai laita postia info@itkuvirsi.net.


TYÖPAJATMinun itkuni - äänellä itkemisen työpaja 8.9.2019 Myllykoskella


Jokaisella meistä on ainutlaatuista äänellä itkemisen taitoa ja ainutlaatuinen itkupolku. Ainutlaatuista on myös se miten oman itkutaidon itsestään löytää, miten itkuja tekee ja niitä käyttää. Tule etsimään omaa itkuasi, tutkimaan jo löydettyä tai kokeilemaan jotain ihan uutta itkujen kanssa. Äänellä itkijä Talvikki Paakkanen kertoo karjalaisesta ja vähän muidenkin kulttuurien itkuvirsiperinteistä ja yhdessä etsimme ja löydämme juuri sinua kutsuvaa äänellä itkemistä. Teemme omat itkut, jaamme ne luottamuksellisessa itkupiirissä ja tulemme yhdessä nähdyiksi sekä kuulluiksi. Voit halutessasi ottaa mukaasi esineitä, rummun, muun soittimen tai mitä tahansa minkä koet auttavan sinua itkun tekemisessä tai mitä haluat kokeilla.


Hinta 50€. Ilmoittautuminen 25.8. mennessä tanja.paakkanen@gmail.comLisätietoja ja kysymyksiin vastauksia saat laittamalla postia itkunsyli@gmail.com. Järjestäjänä TanjaHelenan Haltiahuone ja Itkun syli/Talvikki Paakkanen. 


Facebook tapahtumaKURSSITItkuvirret -ikuisen ikävän runoutta itkuvirsikurssi 5.-6.10.2019 Helsingin työväenopisto


Tutustutaan karjalaiseen itkuperinteeseen, harjoitellaan vanhoja itkuja ja kirjoitetaan omia. Itkuvirsikurssilla tutustutaan karjalaiseen itkuperinteeseen, harjoitellaan itkukieltä ja -sävelmiä sekä kirjoitetaan omia itkuja. Karjalassa itkuihin purettiin kaikenlaiset tunnot, niin ilot kuin surutkin. Lisäksi itkut olivat tärkeä osa monia rituaaleja ja niillä oli oma erityinen kielensä. Kurssi ei edellytä aikaisempaa kokemusta äänellä itkemisestä eikä vaadi laulutaitoa. Tavoitteena kurssilla on, että opiskelija saa perustiedot itkuperinteestä ja kirjoitettua omaa itkuvirttä valitsemastaan aiheesta. Palautetta saa suullisesti kurssin opettajalta ja halutessaan muilta kurssilaisilta. Ota kurssille mukaan muistiinpanovälineet ja itkuliina! Kurssin opettaja Emmi Kuittinen on karjalaiseen kansanmusiikkiin ja itkuvirsiin perehtynyt laulaja, muusikko ja pedagogi.


Ilmoittautuminen ilmonet:in kautta
Itkuvirrestä äänellä itkuun, jatkokurssi 1.-4.11.2019 Valamon luostari

 

Kurssi perehdyttää kokemuksellisesti karjalaiseen itkuvirsiperinteeseen. Henkilökohtaisella itkupolulla puretaan ja jaetaan tunnekokemuksia omilla itkusanoilla ja sävelmällä luottamuksellisesti pienryhmässä perinteen muotoa jatkaen. Jatkokurssilla syvennetään aikaisempaa kokemusta ja työstetään yhtä tai useampaa itkuaihetta ryhmän toiveita huomioiden.
Opettaja musiikkipedagogi AMK, äänellä itkijä Emilia Kallonen. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Ilmoittautuminen: kurssit@valamo.fi, puh. 017-570 1401. Ilmoittautuminen päättyy: 18.10.2019. 


Kurssi Valamon nettisivuilla 
Tunteiden ilmaisua sanoin ja melodioin itkuvirsikurssi 16.-17.11.2019 klo 10-16


Kurssilla perehdytään äänellä itkemisen taustoihin, historiaan ja kuullaan perinteen merkityksestä tämän päivän ihmiselle. Koulutuksen aikana tutustutaan erilaisiin itkuihin ja kuullaan itkunäytteitä. Omaan itkemiseen ja oman itkun tekemiseen edetään itkukieli-, mielikuva-, melodia- ja muita harjoituksia tekemällä. Kurssin opettajana on Äänellä Itkijät ry:n kouluttaja Pirkko Fihlman.


Kurssipaikkana on Karjalatalo, Käpylänkuja 1 00610 Helsinki, takkahuone 4.kerroksessa.


Hinta: Karjala-kortilla 50€, muuten 60 €. Hinta sisältää koulutuksen. Kurssille otetaan 12 osallistujaa. Kurssi toteutetaan jos osallistujia on riittävästi. Jos kurssin peruutus tapahtuu viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, veloitetaan järjestelykuluina 20€/kurssipäivä. Muutokset mahdollisia.


Ilmoittautuminen 8.11.2019 mennessä toimisto@karjalanliitto.fi, puh. 09 7288 170.

Kurssin järjestää Karjalan Liitto, Äänellä Itkijät ry ja Opintokeskus Sivis.

Menneet tapahtumat

Klikkaa kuvaa niin näet sen isompana.