Toiminta

ToimintaJos sinä tai yhteisösi on kiinnostunut järjestämään toimintaa Äänellä Itkijöiden kanssa

tai toivot tiettyä toimintaa, otathan yhteyttä yhteystietolomakkeen kautta, suoraan ohjaajiin

tai laita postia info@itkuvirsi.net.

ITKUPIIRIT


Itkupiirissä harjoittelemme yhdessä ja ohjatusti äänellä itkun taitoa, oman persoonallisen itkukielen kehittämistä ja kokonaisvaltaista ilmaisua sekä teemme ja jaamme omia itkujamme. Osallistujilla tulisi olla jonkin verran perustietoa itkuvirsiperinteestä sekä kokemusta omakohtaisesta äänellä itkun prosessista esimerkiksi peruskurssin tai yhdistyksen tilaisuuksien kautta. Ryhmässä sitoudumme luottamukselliseen työskentelyyn. Avoimeen itkupiiriin voi osallistua kertaluontoisesti yhden tai useamman kerran. Suljetussa itkupiirissä kiinteä ryhmä osallistuu koko kaudeksi.


Helsinki:

       

Avoin itkupiiri, ohjaaja Talvikki Paakkanen
Syyskausi: su 29.9. / su 27.10. / su 24.11. / su 15.12. klo 13–15.30
Kevätkausi: mahdollisesti jatkuu keväällä
Hinta: 40€ kausi jäsenet / 48€ kausi ei jäsenet tai 10€ kerta jäsenet / 12€ kerta ei jäsenet
Ilmoittautumiset ja tiedustelut: itkunsyli@gmail.com tai info@itkuvirsi.net, facebook 
Paikka: Karjalatalon takkahuone 4.kerros, Käpylänkuja 1 00610 Helsinki


Kevätkaudella alkaa suljettu itkupiiri myös Helsingissä.


Joensuu:

         

Suljettu itkupiiri, ohjaaja Emilia Kallonen
Syyskausi: su 1.9. / su 29.9. / su 27.10. / su 24.11. klo 16–18.30
Kevätkausi: su 26.1. / su 23.2. / su 29.3. / su 26.4. klo 16–18.30
Hinta: 50€ kausi jäsenet / 55€ ei jäsenet
Tiedustelut: emilia@itkuvirsi.netJÄSENILTA -kaikille avoin


Äänellä itkijät ry:n jäsenilta sunnuntaina 13.10.2019 klo 15-17.30

Laatokka salissa, Karjalatalon 2.kerros Käpylänkuja 1 00610 Helsinki


- Keskustelua yhdistyksen toiminnasta, uuden ideointia ja nykyitkun kuulumisia.
- ”Itku ja sana on vapaa” -piiri, jossa kaikki halukkaat voivat esittää oman itkun sekä kertoa itkupolustaan ja itkuistaan.
- Jäsenyydestä kiinnostuneet tervetuloa myös!
- Tarjoilun vuoksi toivomme ilmoittautumisia 12.10. mennessä osoitteeseen info@itkuvirsi.net. Kerrothan myös ruokarajoitteesi.


Äänellä itkijöiden hallituksessa haluamme edelleen kehittää yhdistystä tietoa, kontakteja ja kokemuksia jakavaksi verkostoksi sekä elävän toimintamme että nettisivujen avulla. Yhdistyksen tavoite on lisätä ja jakaa itkuperinnetietoutta sekä tarjota mahdollisuuksia kulkea omakohtaisella itkupolulla ja saada sille tukea. Toimintamme tulee edustaa sitä elävää yhteyttä toisiimme ja itseemme, mihin äänellä itku antaa arvokkaan mahdollisuuden ja muodon. Ajassamme korostuvat yksilöllisyys, yksin pärjääminen ja tunneilmaisun pintapositiivisuus sekä toisaalta kasvoton vihapuhe. Äänellä itku toimii tälle vastavoimana. Me inhimilliset ihmiset tarvitsemme toisiamme ja olemme vastuussa paitsi itsellemme myös toinen toisillemme.


Voimakas kiinnostus itkuperinnettä ja nykyitkua kohtaan korostaa myös meidän Äänellä itkijöiden vastuuta tunnistettavan ja aidon perinteen äänenkannattajana ja nykyisen itkutaidon edistäjänä. Tunnustamme äänellä itkun ja nykyitkun yhteiseksi perustaksi karjalaisen ja itämerensuomalaisen itkuvirsiperinteen. Emme yhteisönä edusta uskonnollista tai kansallista identiteettiä vaan yleistä inhimillisyyttä ja kohtaamisen tärkeyttä.


Mitä tämä voisi käytännössä tarkoittaa? Heitämme pallon teille hyvä jäsenistö! Mitä te toivotte yhdistyksen toiminnalta? Mitä asioita koette tärkeiksi? Miten haluatte olla mukana? Näitä kysymyksiä jaamme ja niistä keskustelemme yhteisessä jäsenillassa. Jäsenillan aluksi on vapaamuotoinen ”itku ja sana on vapaa” -piiri, jossa erilaiset jäsenistömme itkijät esittävät itkujaan ja kertovat hieman omasta itkupolustaan ja/tai itkuista. Tähän on kaikkien halukkaiden mahdollisuus tuoda jotain jaettavaa. Pienen tarjoilun lomassa jatkamme ideointia ja keskustelua yhdistyksen toiminnasta ja nykyitkun kuulumisista armon vuonna 2019.


Lämpimästi tervetuloa niin jäsenet kuin jäsenyydestä kiinnostuneet!KURSSITItkuvirret -ikuisen ikävän runoutta itkuvirsikurssi 5.-6.10.2019 Helsingin työväenopisto TÄYNNÄ!


Tutustutaan karjalaiseen itkuperinteeseen, harjoitellaan vanhoja itkuja ja kirjoitetaan omia. Itkuvirsikurssilla tutustutaan karjalaiseen itkuperinteeseen, harjoitellaan itkukieltä ja -sävelmiä sekä kirjoitetaan omia itkuja. Karjalassa itkuihin purettiin kaikenlaiset tunnot, niin ilot kuin surutkin. Lisäksi itkut olivat tärkeä osa monia rituaaleja ja niillä oli oma erityinen kielensä. Kurssi ei edellytä aikaisempaa kokemusta äänellä itkemisestä eikä vaadi laulutaitoa. Tavoitteena kurssilla on, että opiskelija saa perustiedot itkuperinteestä ja kirjoitettua omaa itkuvirttä valitsemastaan aiheesta. Palautetta saa suullisesti kurssin opettajalta ja halutessaan muilta kurssilaisilta. Ota kurssille mukaan muistiinpanovälineet ja itkuliina! Kurssin opettaja Emmi Kuittinen on karjalaiseen kansanmusiikkiin ja itkuvirsiin perehtynyt laulaja, muusikko ja pedagogi.


Ilmoittautuminen ilmonet:in kautta
Itkuvirrestä äänellä itkuun, jatkokurssi 1.-4.11.2019 Valamon luostari

 

Kurssi perehdyttää kokemuksellisesti karjalaiseen itkuvirsiperinteeseen. Henkilökohtaisella itkupolulla puretaan ja jaetaan tunnekokemuksia omilla itkusanoilla ja sävelmällä luottamuksellisesti pienryhmässä perinteen muotoa jatkaen. Jatkokurssilla syvennetään aikaisempaa kokemusta ja työstetään yhtä tai useampaa itkuaihetta ryhmän toiveita huomioiden.
Opettaja musiikkipedagogi AMK, äänellä itkijä Emilia Kallonen. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Ilmoittautuminen: kurssit@valamo.fi, puh. 017-570 1401. Ilmoittautuminen päättyy: 18.10.2019. 


Kurssi Valamon nettisivuilla 


Kurssin esite ja ohjelma
Tunteiden ilmaisua sanoin ja melodioin itkuvirsikurssi 16.-17.11.2019 klo 10-16


Kurssilla perehdytään äänellä itkemisen taustoihin, historiaan ja kuullaan perinteen merkityksestä tämän päivän ihmiselle. Koulutuksen aikana tutustutaan erilaisiin itkuihin ja kuullaan itkunäytteitä. Omaan itkemiseen ja oman itkun tekemiseen edetään itkukieli-, mielikuva-, melodia- ja muita harjoituksia tekemällä. Kurssin opettajana on Äänellä Itkijät ry:n kouluttaja Pirkko Fihlman.


Kurssipaikkana on Karjalatalo, Käpylänkuja 1 00610 Helsinki, takkahuone 4.kerroksessa.


Hinta: Karjala-kortilla 50€, muuten 60 €. Hinta sisältää koulutuksen. Kurssille otetaan 12 osallistujaa. Kurssi toteutetaan jos osallistujia on riittävästi. Jos kurssin peruutus tapahtuu viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, veloitetaan järjestelykuluina 20€/kurssipäivä. Muutokset mahdollisia.


Ilmoittautuminen 8.11.2019 mennessä toimisto@karjalanliitto.fi, puh. 09 7288 170.

Kurssin järjestää Karjalan Liitto, Äänellä Itkijät ry ja Opintokeskus Sivis.

Menneet tapahtumat

Klikkaa kuvaa niin näet sen isompana.