Äänellä itkijät ry

Äänelläitkijöiden uutisia ja tapahtumia

KEVÄÄLLÄ 2009 JÄRJESTETYT ITKUKURSSIT JA TAPAHTUMAT:

14.-16.1..09 Itkukurssi Kauklahdessa Pirkko Ilmasen elämänkertaryhmälle.

19.1., 2.2. ja 9.2. Sinikka Vaaran ohjaamalle Itku-ryhmälle luentoja itkuvirsien tekemisestä.

5.- 6.2.09 Itkukurssi Helsingin ev. lut seurakuntayhtymän työntekijöille.

13.-15.2.09 Itkukurssi Jokelan kirkossa, Tuusulan srk.

26.2.09 Inkerin Kulttuuriseuran kansainvälisille vieraille kerrottiin itkuperinteestä ja esitettiin itkuja, Päivi Peittola, Sirpa Heikkinen ja Pirkko Fihlman.

21.-23.3.09 Itkukurssi Karjalatalolla.

29.3.09 Ähtärissä oli itkutapahtuma Aira Vasikkaniemen 70-v juhlan merkeissä. Aino Pusaa itkijänä. Asiasta oli artikkeli Pohjalaisessa, Sunnuntai Sanomissa.

19.4.09 Karjalaliiton järjestöseminaari. Toimintakilpailussa meille tuli 5. sija.

VUOSIKOKOUS JA KESKUSTELUSEMINAARI

VUOSIKOKOUS JA KESKUSTELUSEMINAARI

Vuosikokous pidettiin Karjalatalolla, Inkeri-kodissa, Helsingissä,
Käpylänkuja 1. II kerros
Laskiaissunnuntaina. 22.2.2009. klo 12.00.

Karjala-lehdessä oli iso artikkeli vuosikokouksesta ja sen yhteydessä pidettävästä seminaarista. Seminaariin osallistui niin paljon väkeä, että osa joutui istumaan käytävällä, kokoustilan ulkopuolella.

Yhdistyksen hallitukseen valittiin Pirkko Fihlman pj, Tuomas Rounakari vpj. Varsinaiset hallituksen jäsenet: Sirpa Heikkinen, Helena Miettinen, Eila Stepanova, Heikki Laitinen ja Sinikka Vaara. Varajäsenet: Raija Rekola, Karoliina Kantelinen ja Galina Misharina. Hallituksen sihteeri ja rahastonhoitaja on Ensio Fihlman. Yhdistyksen kotisivujen vastaava on Päivi Peittola. Ruotsin yhdyshenkilö on Eila Pöllänen. Tilintarkastajina toimivat Eero Julkunen ja Karin West. Varalla Iiris Härmä ja Kimmo Rekola.

Vuosikokouksessa päätettiin muuttaa sääntöjä niin että hallituksen kokoonpano keventyisi.

Välittömästi kokouksen jälkeen pidettiin keskusteluseminaari minkä yhteydessä on paneelikeskustelu klo 14.00-17.00 aiheesta: ”Itkuvirren seuraava askel ja sen merkitys ja sovellutukset suomalaisessa yhteiskunnassa.” Paneelissa oli runasaasti osanottajia. Monet heistä olivat tulleet paikalle Helsingin sanomissa edellispäivänä julkaistun artikkelin innoittamina.

Paneelisteja olivat:

Professori Heikki Laitinen
musiikin opettaja Liisa Matveinen
professori Jim Wilce
etnomusikologi Tuomas Rounakari
kouluttaja Paavo Kärkkäinen

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄN ITKUKURSSI 5.-6.2.2009.
Kurssin osallistujat olivat Helsingin seurakuntayhtymän työntekijöitä. Kouluttajina toimivat Pirkko Fihlman ja Tuomas Rounakari.

TUUSULAN SEURAKUNNAN ITKUKURSSI 13.-15.2.2009.
Jokelan kirkossa järjestettiin hoitavan itkun kurssi Kurssi oli suunnattu ensisijaisesti Jokelan asukkaille. Kurssin ohjaajina toimivat Pirkko Fihlman ja Tuomas Rounakari

14. ja 16.1.2009 KAKSI ILTATILAISUUTTA
Tilaisuudet pidettiin Kauklahden kirjastossa, Pirkko Ilmasen elämänkertaryhmälle

KOTOUTTAMISTA VATSAN JA ITKUN VOIMALLA 26.2.2009.
Inkerin kulttuuriseura oli kutsunut Äänellä Itkijät ry:n jäseniä vierailemaan ja esittämään itkuvirsiä Familia Clubiin osoite Vilhonkatu 4 B 15, 3 kerros, 26.2.2009 alkaen klo 16.00. Tilaisuuteen tulli vieraita Saksasta, Norjasta, Ruotsista, Tanskasta ja Virosta ja siellä maisteltiin eri kansallisuuksien tekemiä herkkuja. Tilaisuudessa keskusteltiin maahanmuuttajien kotouttamisesta sekä kerrottiin suomalaisesta itkuvirsiperinteestä ja kuunneltiin itkuvirsiä. Itkuvirsiä esittivät Pirkko Fihlman, Päivi Peittola ja Sirpa Heikkinen.